06/20/11 07:24
(http://radiomilena.com/)

В Бургас монтираха допълнително осветление по улица „Транспортна”

Тези дни приключва изпълнението на проекта за монтиране на допълнително осветление по улица „Транспортна”. Обектът бе включен в програмата за капиталови разходи на Община Бургас за 2011 г., а стойността му е 120 000 лв.

По ул. ”Транспортна” съществуваше изградено улично осветление в двете кръгови кръстовища за гр. София и гр. Варна, в кръстовищата за “Карфур” и “Лидл”, както и едностранно, откъм к-с “Изгрев”, което е крайно недостатъчно, съобщават от общината.

В момента се довършва изграждането на допълнително осветление в разделителната линия на улица „Транспортна”. С този проект Община Бургас осигурява безопасност на движение и комфортна нощна атмосфера в района.

„Очакваме намаление в броя на пътно-транспортните произшествия, криминалните и вандалски прояви на добре осветената улица”, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

Монтираният тип осветително тяло, неговата оптическа система и светлинният му източник ще осигурят сигурна защита от атмосферни въздействия, слънчева светлина и механични повреди.

Използвани са енергоспестяващи лампи с висок клас на защита и подходяща светлотехническа характеристика, които ще улеснят бъдещата поддръжка на осветлението по ул. ”Транспортна” и ще намалят разходите за него.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/20/11 07:24 http://radiomilena.com/news/?p=13176
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване