06/20/11 18:27
(http://www.klassa.bg/)

Китай и Украйна подписаха споразумения за 3,5 млрд. долара

Китай и Украйна подписаха споразумения на стойност 3,5 млрд. долара, съобщи АП. Това бе договорено на среща между китайския президент Ху Цзинтао и украинския му колега Виктор Янукович. Споразуменията са в областта на индустрията, енергетиката, инфраструктурата и селското стопанство.
Посещението на Ху Цзинтао в Украйна е последната спирка от европейската му обиколка. Преди това той бе в Русия и Казахстан. Виктор Янукович заяви на пресконференция, че очаква стокообменът между Украйна и Китай тази година да надхвърли 10 млрд. долара, което е с 80% повече от 2010 г. Янукович каза също, че се надява на големи китайски инвестиции за изпълнението на инфраструктурни проекти в страната. Китайски компании ще строят магистралата, която свързва международното летище с центъра на Киев. По- амбициозните му проекти са за по-тясно сътрудничество между банките в двете страни. След ЕС и Русия, Китай става третият приоритет във външната политика на Украйна.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване