06/20/11 17:53
(http://www.klassa.bg/)

Президентът подписа указ за насрочване на местните избори

Президентът Георги Първанов подписа указ, с който насрочва изборите за общински съветници и за кметове за 23 октомври 2011 г. Това съобщиха вчера от прессекретариата на държавния глава.
В края на миналата седмица парламентът насрочи за същата дата и президентските избори. Предложението за дата на президентските избори, внесено от ГЕРБ, беше прието със 101 гласа в парламента. Народните представители от БСП, „Атака" и независимите се въздържаха, а четирима гласуваха против. Указът за местните избори се подписва от президента на основание чл. 98, т.1 от Конституцията на Република България и във връзка с текстове от Изборния кодекс.
С вчерашния указ се слага край на продължителните спорове между ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС и РЗС за точната дата на изборите и за това дали местните и президентските избори ще се проведат в един ден.
От Коалиция за България настояваха вотът да се проведе в средата на ноември, така че кандидатите да имат повече време за агитации, от ДПС предлагаха изборите да се проведат след Димитровден, когато приключват земеделските дейности, докато управляващата партия още в самото начало беше за по-ранна дата, за да се улеснят бъдещите кметове и общинските съветници за бюджетирането на общините.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване