06/20/11 17:54
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът обеща увеличение на минималната заплата и вдовишките пенсии

По най-бързия начин, след като се разберем с националния съвет за тристранно сътрудничество, който ще се състои на 23 юни, ще увеличим вдовишките пенсии с една трета, както и минималната работна заплата на 270 лева. Това заяви вчера пред bTV премиерът Бойко Борисов.
Увеличението на вдовишките добавки ще обхване около 700 000 души и ще струва на държавата около 100 млн. лв. Още 30 млн. лв. на годишна база пък ще излезе на републиканския бюджет увеличаването на минималната заплата, уточни министър-председателят. „Това са възможностите на държавата. Надявам се, че до края на мандата да вдигнем и минималните пенсии“, каза още Борисов.
„Изборите нямат никакво значение за увеличаването на пенсиите и на заплатите. Много би било добре предизборно да вдигнем всички пенсии, но това значи да постъпя като Станишев. Бъдещето на държавата ми е по-мило от това да вдигна всички пенсии“, коментира още премиерът, без да уточнява от кога евентуално ще бъде увеличението.
ГЕРБ трябва да бие задължително на местните избори в големите градове, заяви още Бойко Борисов.
„Внимателно използвам времето си в момента за подбор на общински съветници. На мен най ми отива да ги одобрявам и махам от листите. Имам доста информация за хората, говоря с рибари, с баничари и научавам чудесни неща от тях“, каза министър-председателят.
На въпрос наистина ли е казал, че Симеон Сакскобургготски е най-подходящ за президент, Борисов отговори: „Трябва да четете повече“.
След това премиерът уточни, че „няма по-подготвен от царя, но заради влизането си в тройната коалиция той не може да бъде издигнат за президент“. Борисов коментира и кандидатурата на ГЕРБ за президент и това, дали има шанс министър Росен Плевнелиев да се кандидатира за държавен глава.
„ГЕРБ ще обяви кандидата си за президент на 4 или на 5 септември. Имам доста министри като Плевнелиев. Започвам с двамата си вицепремиери - Цветанов и Дянков. Резултатите на Цветанов са непоклатими. Присъдите по дела за отвличане и поръчкови убийства вървят много добре. Марга Попова, Нона Караджова, Миро Найденов. Вежди Рашидов прави 3 музея, Ники Младенов“, коментира Борисов.
В коментар за поредния неуспешен вот за недоверие, на който не присъства в пленарната зала, министър-председателят заяви, че не иска да се отнася несериозно към парламента, но предпочел да си гледа работата, визирайки откриването на новия музей за съвременно изкуство в петък по същото време.
За произхода на парите, които депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов е получил по консултантски договори с охранителна и застрахователна фирма, въпреки че има медицинско образование, премиерът Борисов лаконично обясни, че е говорил с него и Иванов го е уверил, че няма проблеми.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване