06/21/11 18:19
(http://www.klassa.bg/)

Лекарска грешка е довела до смъртта на бебе

Груби пропуски на лекарския екип са довели до смъртта на едно от четирите починали бебета в болницата в Пазарджик. Това обяви вчера здравният министър д-р Стефан Константинов. Той съобщи данни от направена проверка по смъртните случаи на бебета в последните дни. Константинов бе категоричен, че ще има строги санкции за екипа и последствията ще бъдат тежки. „Не мога да се съглася, че шест часа е време, през което да не се прецени какво точно трябва да се направи, така че седалищното предлежание може да се направи и нормално раждане. Въпрос е точно на преценка и са имали достатъчно време да я направят“, коментира министърът. По-късно говорителят на прокуратурата в Пазарджик Снежана Стоянова съобщи, че на този етап няма доказателства за лекарска грешка при смъртта на едно от бебетата в МБАЛ-Пазарджик. Тя обясни, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Дали има пропуски от страна на лекарския екип, ще покаже съдебно-медицинската експертиза, която е назначена. По отношение на изказването на здравния министър от прокуратурата обявиха, че той е прибързал със заключенията.


Още 25 деца са получили одобрение за лечение

Още 25 деца са получили одобрение за финансиране от Фонда за лечение на деца, съобщиха вчера от Министерство на здравеопазване. Седем деца ще заминат да се лекуват за пръв път в чужбина, като ще бъдат приети в клиники в Австрия, Германия, Израел и Франция. Други девет деца ще заминат в чужбина за продължаване на лечението и за контролни прегледи. В България пък ще се лекуват осем деца. Едно дете ще получи средства, с които да бъде доплатено лечението му. От МЗ обявиха, че общата сума за лечението на одобрените 25 деца е в размер на 766 036 лв.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване