06/22/11 10:36
(http://radiomilena.com/)

Съветници от ГЕРБ-Бургас призовават колегите си да гласуват дарение на земя за черквата в с. Маринка

Общинския съвет да вземе решение за дарение, в полза на Църковното настоятелство при храм „Свети дух” в с. Маринка, на недвижим имот (представляващ 2 860 кв.м. идеални части), ще предложат на предстоящото заседание на местния парламент съветниците от ГЕРБ-Бургас. Днес те обявиха на брифинг докладните записки, които внасят за разглеждане от Общинския съвет.

„За проблема с двора на черквата „Свети дух” в с. Маринка разбрах от разговори с местните хора. Тя е построена от тракийските бежанци, но в наши дни църковното настоятелство се е сблъскало с бюрокрация и откази за обявяването за собственост на църквата на дворното място”, обясни общинският съветник Димитър Людиев. Отец Стилян от черквата в Маринка разказа на журналистите историята на малкия храм и благодари на съветниците от ГЕРБ, че са се ангажирали с решението на въпроса. „Двора е крайно необходим на черквата, а църквата сме всички ние”, каза отец Стилян.

„Очакваме предложението ни да бъде подкрепено от всички колеги в Общинския съвет. За да бъде взето решението са необходими 37 гласа”, коментира председателят на местния парламент Снежина Маджарова. Тя е вносител на друга докладна записка, касаеща спорта на територията на общината, а именно да се намалят наемите за ползване на физкултурните салони, при използването им от лицензирани клубове.

През 2009 г. Общински съвет-Бургас прие т.нар. почасов механизъм за отдаване под наем на помещения в училища, детски градини и обслужващи звена. Определени бяха сравнително ниски наемни цени от 4 лв. без ДДС за заведенията на територията на комплексите и 5 лв. без ДДС- за центъра.  На 36-то заседание, проведено на 22-ри и 27.07.2010 г., наемните цени бяха завишени, като цената  стана 12.00 лв. на час с ДДС независимо от местонахождението.

Маджарова предлага за тренировъчна и състезателна дейност на ученици и деца от лицензирани спортни клубове цената да бъде 9.00 лв. на час с ДДС (за месеците ноември-март), а  април-октомври – 7,00 лв. на час с ДДС.

„С кмета Димитър Николов водихме разговори с представители на спортни клубове и с директори на училища и детски градини. От разговорите ни

 

 

стана ясно, че вследствие на завишените цени и завишаване на разходите броя на тренировъчните дни с деца е сведен до минимум”, коментира Маджарова.

„На предстоящото заседание на Общинския съвет очакваме да бъде приета още една докладна записка, с която ще изпълним предизборното си обещание от преди 4 години към жителите на кв. Сарафово”, обяви Снежина Маджарова.

Става дума за гробищния парк, който ще бъде запазен като такъв. Докладната записка е входирана от кмета Димитър Николов. „Преди ГЕРБ да спечели местните избори, преди четири години, на хората в кв. Сарафово беше казано, че трябва да преместят гробовете на покойните си роднини в бургаското гробище. Ние бяхме категорично против”, припомни Маджарова. С проблемът лично се ангажира настоящият народен представител Иван Вълков, който две години представяше ГЕРБ в Общинския съвет на Бургас.

Водачът на групата на общинските съветници от ГЕРБ-Бургас Диана Йорданова акцентира на извънредната докладна записка, която би трябвало да бъде гласувана на предстоящата сесия. „Това е друга изключително важна тема за бургазлии, с която единствено управлението на ГЕРБ се ангажира. Става дума за откриване на производство за създаване на „Селищно образувание за рибарско селище и домуване на малки рибарски плавателни съдове в месността „Ченгене скеле”, обяви Йорданова.

„Това ще е един решен и много наболял за града ни въпрос. В качеството си на собственик на земята, Община Бургас ще може да кандидатства със свои проекти за усвояване на средства по програма за изграждане на рибна борса, места за отдих и спорт”, заяви Йорданова.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/22/11 10:36 http://radiomilena.com/news/?p=13247
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване