06/23/11 09:27
(http://radiomilena.com/)

1200 рибари щастливи – Общината купува Ченгене скеле

С 37 гласа „за“ и 4 „въздържали се“ общинските съветници приеха извънредната докладна входираа от градоначалника Димитър Николов за откриване на производство за създаване на „Селищно образувание за рибарско селище и домуване на малки рибарски плавателни съдове в месността „Ченгене скеле“.

Процедурата ще позволи на Община Бургас да придобие собствеността на имотите около канала и така да запази постройките на рибарите.

Стоян Боев от сдружение „Морски сговор“ – Бургас, който е представител на рибарите се обърна към общинските съветници с думите: „От 1972 г. рибарите молим да получим отстъпено право на строеж, 40 години никой не ни обърна внимание. Моля да подкрепите докладната, така 1200 лодки няма да останат без поминък“, съобщи Бургас инфо.

В залата два пъти прозвучаха овации, веднъж след Боев и втори, след като съветниците приеха докладната.

Общинските съветници подкрепиха и втората извънредна докладна входирана от Димитър Николов. Така  Централният плаж на Бургас ще се  стопанисва от „Спортни имоти, паркинги и гаражи“. Съветниците подкрепиха предложението с 40 гласа „за“, нямаше против и въдържали се.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/23/11 09:27 http://radiomilena.com/news/?p=13280
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване