06/23/11 06:58
(http://radiomilena.com/)

Нона Караджова: Връщаме доклада по ОВОС за „Бургас – Александруполис“

Връщаме доклада по ОВОС за „Бургас – Александруполис“ на инвеститора. Той е необходим да бъде допълнен. Това заяви в сутрешния блок на БНТ Нона Караджова, министър на околната среда и водите. Тя заяви, че докладът ще бъде забавен с още два месеца и припомни, че той се връща за втори път. Инвеститорът има интерес да си свърши работа, поясни Караджова.

 

„Много е важно да сме обективни с информацията, за да няма скрито покрито“, категорична бе тя. Нашата цел е максимална обективност, допълни още еко министърът.

 

Във връзка с вчерашния протест на търговците на черни и цветни метали министър Караджова каза, че не може да се засяга един бизнес за сметка на друг. Тя заяви, че още повече ще се затегне режимът при продажбата на черни и цветни метали. За част от нещата, за които са протестирали търговците на метали са отдавна приети и не подлежат на коментар, заяви Караджова.

Във връзка с проучванията на шистов газ, Нона Караджова заяви, че Министерски съвет вече е дал разрешение за извършване на тази процедура. „Това не представлява никакъв риск за околната среда. Ако се докаже, че има достатъчно залежи, преди да се разреши процедура за добив, се правят задълбочени оценки“, поясни еко министърът. Самото проучване не може да бъде опасно и няма никакви проблеми с него, категорична бе тя.

/КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/23/11 06:58 http://radiomilena.com/news/?p=13271
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване