06/23/11 10:23
(http://radiomilena.com/)

Прелицензират всички превозвачи

Обмисля се да се направи преглед и прелицензиране на всички превозвачи, като се завишат критериите. Това заяви транспортният министър Ивайло Московски след края на кръглата маса, на която бяха обсъдени въпроси, свързани с безопасността и сигурността при извършването на автобусни превози на пътници, предаде агенция КРОСС. Министърът уточни, че проверките на превозвачите продължават и ще бъдат още по-интензивни в летния сезон. Транспортния министър съобщи още, че с финансовия министър Симеон Дянков обсъждат вариант част от събираните глоби да се връщат в системата и да се използват за стимулиране на служителите на ДАИ.

До края на месеца ще се сформира специална експертна комисия, която да работи по наболелите въпроси около транспортната схема, пътищата, състоянието на автобусите.  Всички браншови организации ще предоставят своите предложения и в последствие може да си инициират промени в законодателството, поясни министърът. Той допълни, че огромният брой представители от транспортния бизнес затруднява комуникацията. „Не е нормално в България да има 28 асоциации на превозвачи. Не е нормално всяко едно физическо лице да може да си закупи автобус и да го управлява”, изрази своите притеснения вътрешният министър Цветан Цветанов. Той допълни, че контролният механизъм трябва да се съсредоточи първо в ръцете на работодателите.
Цветан Цветанов уточни, че ще се увеличат правомощията на ДАИ, за да извършват съвместни проверки с КАТ. Обмислят се и осигуряването на компенсации за компании, които инвестират в нови транспортни средства. „Склонен съм да прехвърля по-голям ангажимент към браншовите организации, а министерството да се съсредоточи в контролните си функции”, заяви Московски. Ще се разлепят стикери с горещ телефон, на който всеки гражданин да може да сигнализира за всякакъв род проблеми на транспорта, каза още Цветанов.
Ние вече сме се консолидирали, заяви Ивайло Константинов, представител на Националното сдружение на автомобилните превозвачи. Той допълни, че в момента не повече от 5-6 от организациите са „живи”. Константинов заяви, че не са против прелицензирането, но нямат единно становище по отношение на възрастовата граница на автобусите.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/23/11 10:23 http://radiomilena.com/news/?p=13285
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване