06/24/11 13:38
(http://radiomilena.com/)

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие нова електрическа подстанция в Слънчев бряг

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие в неделя, 26 юни, първия етап от въвеждането в експлоатация на новоизградената подстанция „Хелиос” 110/20 Кв. Подстанцията е предназначена за електрозахранване на обекти, разположени на територията на курорта „Слънчев бряг”.

 

От 14 април на т. г. до момента е завършен първият етап от строителството на обекта, като под напрежение е поставен първият от двата силови трансформатора на подстанцията. Цялостното приключване е планирано за декември т. г. За изграждането му „Национална електрическа компания” ЕАД инвестира собствени средства в размер на 6 млн. лв.

 

Чрез новата подстанция и откритите в края на м. май т. г. рехабилитирани далекопроводи 110 кВ „Галатея”, „Ветрен” и „Ахелой” се увеличи преносната способност на пръстен 110 кВ на електроенергийната система по Южното Черноморие и се подобри сигурността на електропреносната мрежа в Бургаския регион.

 

На церемонията ще присъстват министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, изпълнителният директор на „НЕК” ЕАД Михаил Андонов и други официални лица.

 

По-късно през деня премиерът Борисов ще открие рехабилитирания път Добрич – Генерал Тошево. Стойността на цялостния проект за обновяване на 16-километровата отсечка е 5 482 809,18 лв., като 85 на сто от средствата са от Оперативна програма „Регионално развитие” и от Европейския фонд за регионално развитие.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/24/11 13:38 http://radiomilena.com/news/?p=13315
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване