06/24/11 09:28
(http://radiomilena.com/)

Неутрализирана престъпна група за разпространение на наркотици в Бургаско

Организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества, работила на територията на Бургас – град от м. декември миналата година бе неутрализирана в резултат на работата на служители от сектор «Криминална полиция» при ОДМВР Бургас, които в продължение на четири месеца са провеждали множество оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия. Задържани са четири лица, които са дилъри на улично ниво : 45 годишната М.А., 21 год. К.П., 23 год. Х.Т. и 24 год. Д.Г., и четиримата от Бургас. Задържани са още три лица – междинни зареждачи / ниво над уличните дилъри, които осъществяват връзката с организатора на престъпната група/ – 29 год. Г.К., 28 год. И.С. и 21 год. И.А., и тримата от Бургас. Лидерът на престъпната група – Н.К., 27 годишен от Бургас също е задържан.
При извършените обиски и претърсвания в домовете на задържаните са намерени и иззети :
- 450 дози хероин, с приблизително общо тегло 45 грама
- пушка – карабина, ловна  пушка, 51 бойни патрона с различен калибър и модел
- електронно устройство за заглушаване на радиочестоти
- 5 капсул-детонатори за електрическо взривяване
- 2 проводника за електрическо  взривяване
- четири бойни пистолета, сред които и със заличени номера.
Специализираната полицейска операция е проведена под прякото ръководство на Бургаска окръжна прокуратура. Иззетите вещи са предадени за експертизи с оглед установяване на съпричастност към дурги извършени престъпления на територията на Бургас и страната. Спрямо първата група задържани лица е постановена постоянна мярка «задържане под стража», спряма втората група задържани и организатора е наложена мярка «задържане под стража за 72 часа», като предстои искане за налагане на постоянна мярка «задържане под стража».

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/24/11 09:28 http://radiomilena.com/news/?p=13300
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване