06/24/11 13:14
(http://radiomilena.com/)

Цветанов: Най-важно е да променим манталитета на българския шофьор“

Всеки в личната си инициатива може да бъде част от промяната на манталитета на българския шофьор. Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов при откриването на кампания за безопасност на движението „Всички ние на пътя”, организирана от евродепутата Илиана Иванова, предаде репортер на агенция КРОСС. Известни личности от обществения живот, журналисти и артисти станаха посланици на кампанията. Тя е подкрепена и от автомобилния състезател Михаел Шумахер, който ще бъде поканен да посети България. За всеки е важно да стигне навреме, а стигаш навреме, когато си жив, каза вътрешният министър. Той подчерта, че основната цел е промяната в  манталитета на българските шофьори.

 

 

„Миналата година на пътя са загинали почти 800 души. Ако те бяха живи, щяха още да радват своите близки и най-вече – да се грижат за децата си”, добави Цветанов.

Посланиците на кампанията, начело с вътрешния министър, предизвикаха за кратко задръстване на движението по бул. „Цар Освободител”. Те спираха преминаващите автомобили, за да разяснят на водачите целите на кампанията и да ги призоват към толерантност на пътя и безопасно шофиране.

Министърът на вътрешните работи каза още, че по черноморските курорти вече са командировани необходимият брой пътни полицаи, които ще помагат на колегите си в натоварените летни месеци. Създадени са и съвместните българо-румънски екипи, които обезпечават пътищата между нашата страна и северната ни съседка.

Във връзка с появилите се за пореден път в медиите публикации за корупционни схеми сред служителите на вътрешното ведомство Цветанов заяви: „Заставам зад професионалните действия на всеки един полицай, но ще сме безкомпромисни към всеки, който прави нещо по-различно и нарушава закона. Реагираме своевременно на всеки един сигнал, който получим, и смятам, че това води до промяна на поведението на всеки един служител”.

/КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/24/11 13:14 http://radiomilena.com/news/?p=13311
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване