06/26/11 13:38
(http://radiomilena.com/)

Борисов: Проблемът на Слънчев бряг е акционерното дружество с неясен статут

Открита беше новата подстанция край Слънчев бряг. Тя ще осигури нормалното подаване на ток в курорта, заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от БНР. По думите му, държавата е инвестирала 10 милиона лева за рехабилитация и строителство на електросъоръжения по южното Черноморие.

 

Според премиера, проблемът в Слънчев бряг е възникнал със създаването на акционерно дружество с неизяснен статут – държавно или частно, което е допуснало презастрояването на курортния комплекс.

 

 

„И когато са строили би трябвало, един отговорен стопанин първо да зададе въпроса: Абе, толкова хотели построихме, толкова ресторанти, толкова дискотеки, толкова барове, всичко е на климатик. От къде ще вземем ток в един момент? Явно, че никой не го интересува. Това е бандитска приватизация. И сега ние вървим и правим след тях далекопроводи, подстанции и пътища“, коментира премиерът.
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков заяви, че работна група ще трябва да реши генералния проблем в Слънчев бряг, свързан със собствеността върху инфраструктурата: „Дали ще бъде с обособяването на Слънчев бряг като община, дали инфраструктурата ще стане общинска, дали ще остане държавна. Този въпрос е много тежък. Знаете, че през годините предишното ръководство на държавното дружество съществуваше в една удобна, бих казал престъпна симбиоза с част от хотелиерите, ние ще решим този проблем.“

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/26/11 13:38 http://radiomilena.com/news/?p=13369
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване