06/26/11 18:42
(http://www.klassa.bg/)

Маргарита Попова: Бих се оттеглила, ако съм на мястото на Владимира Янева

Ако бях на мястото на Владимира Янева щях да направя избор да се оттегля. Това заяви правосъдният министър Маргарита Попова пред Диана Найденова в предаването „Нека говорят“ по bTV.
Според нея оставката на Висшия съдебен съвет няма да промени нещата, въпреки че този орган работи непоследователно. Тя припомни, че чрез скандалите по случая Красимир Георгиев - Красьо Черничкия, които избухнаха през 2009 г., съдебният съвет е дал основание да се мисли, че той не би могъл да работи независимо. „Така и не разбрахме този гражданин какво точно е правил“, подчерта Попова по адрес на Красьо Черничкия.
Според нея самата система прави така, че да се смята, че е зависима. „Как да смятам, че системата е независима, когато има хора от парламентарната квота, които благодарят на партията“, попита тя и добави, че и досега има хора, в ръцете на които е дадена власт, а в техните глави „живеят теории за класово превъзходство“.
По повод идеята на Борис Велчев обвинител номер едно да не е член на ВСС, Попова обясни, че думата му винаги се чува, независимо дали е в съвета или не.
Междувременно стана известно, че днес новоизбраната шефка на СГС Владимира Янева ще се яви пред комисията за конфликт на интереси във ВСС.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване