06/26/11 16:14
(http://www.klassa.bg/)

"Рома" с оферта за Бербатов, "Юнайтед" я отклонява

Италианският „Рома“ е отправил официална оферта за българския нападател на „Манчестър Юнайтед“ Димитър Бербатов, съобщават медиите в Италия. Предложението на „вълците” обаче е било отхвърлено на момента. Засега не е ясно каква е била предложената сума от страна на „вълците“ за българина, но офертата се разминавала сериозно с очакванията от страна на „червените дяволи”. Според запознати англичаните искат твърдо поне 15 милиона лири за Димитър Бербатов. Така „червените дяволи“ ще могат поне наполовина да си върнат похарчените за подписа на Бербо 30 милиона лири през лятото на 2008 година, когато го закупиха от „Тотнъм“. Римската преса вчера разкри, че новият наставник на „Рома“ - Луис Енрике, е пожелал Димитър Бербатов да бъде част от тима му за новия сезон, въпреки че само преди броени дни италианският клуб си осигури подписа на нападателя на „Барселона“ – Боян Къркич.
Сериозен интерес към Бербатов има и от страна на френския ПСЖ, като французите не крият този факт. От „Юнайтед“ все още обаче мълчат за бъдещето на българина, въпреки че до края на договора му с „червените дяволи” остава една година.
Представители на френския гранд ПСЖ официално признаха, че се интересуват от българския нападател на „Манчестър Юнайтед“. Те обаче отхвърлиха появилите се информации, че има конкретно отправена оферта за футболиста на „червените дяволи”. Новите катарски собственици на ПСЖ са амбицирани да изградят много силен отбор и Бербатов е една от техните трансферни цели. Според информациите, които се появиха във френските медии, катарците са готови да увеличат заплатата на Димитър Бербатов и да го направят един от най-скъпо платените играчи в Лига 1.
Същевременно „Байерн“ (Мюнхен) е готов да помогне на „Манчестър Юнайтед“ в компенсирането на 20-те милиона паунда, дадени за трансфери, като отправи оферта за Луиш Нани, съобщава Mail on Sunday. Германците вярват, че могат да привлекат 24-годишния португалец, след като „Юнайтед“ подписа с Ашли Йънг за 17 млн. паунда от „Астън Вила“, което засили конкуренцията в халфовата линия на „Олд Трафорд”. Мениджърът на „червените дяволи” сър Алекс Фъргюсън обаче иска Нани да остане, защото смята, че така ще засили мощта на своя тим. Шотландецът дори е готов да се бори с „Челси“ и „Манчестър Сити“ за оценявания на 30 млн. паунда ас на „Тотнъм“ Лука Модрич.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване