06/26/11 16:49
(http://www.klassa.bg/)

Чавес е в "критично състояние", твърди източник от ЦРУ

Венецуелският президент Уго Чавес е в критично състояние след операция на абсцес на таза в кубинска болница на 10 юни, съобщи в. “Нуево ералд”. Представител на американското разузнаване е съобщил, че състоянието на лидера на Боливарската революция е сериозно, пред издавания в САЩ латиноамерикански вестник. Източникът е уточнил, че няма опасност за живота на Чавес, но ще му трябва доста време да възстанови силите си.
Венецуелското правителство яростно отрече слуховете. От президентството заявиха само, че Чавес е бил опериран заради възпаление в тазовата област и че се възстановява. До момента официален лекарски доклад относно операцията не е публикуван. Единствено външният министър Николас Мадуро заяви в интервю за националната телевизия, че “президентът води битка за здравето си и за бъдещето на Венецуела”.
Вицепрезидентът Елиас Хауа обвини опозицията, както и всички десни партии в света, че заради неверни слухове са полудели от радост, дори си измислят, че Чавес е починал, съобщи в. “Вангуардия”. Хауа заяви, че е възмутен от подобно недемократично отношение, което си обяснява само с неспособността на противниците на президента да печелят избори.
След това изявление в социалната мрежа Туитър се появи самият Уго Чавес, който поздрави приятелите си, но не написа нищо за здравословното си състояние. Единствено спомена, че голямата му дъщеря и тримата му внуци са му дошли на свиждане в болницата в Хавана. Той за пореден път увери симпатизантите си, че “победата е близо”.
Братът на Чавес каза пред медиите, че президентът ще се завърне в Каракас най-късно след две седмици.
В петък Чавес бе посетен в болницата от кубинския си колега Раул Кастро и брат му Фидел, съобщи в. “Гранма”. В знак на уважение Раул Кастро пристигна в болницата с военна униформа. Болничната стая на венецуелския президент е съвсем скромна – легло, масичка и телевизор, коментира вестникът.
Чавес бе опериран по спешност в Хавана, където пристигна в края на международната си обиколка. Преди това посети Бразилия и Еквадор.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване