06/27/11 14:43
(http://radiomilena.com/)

ПМГ- най-желана от кандидат- гимназистите в Бургас

За поредна година ПМГ „Акад. Никола Обрешков” оглави класацията за най-желана гимназия в Бургас, стана ясно от изнесените в сайта на регионалния инспекторат резултати от кандидат-гимназиалните изпити.

Със среден бал 33.0895 и максимален бал 35.857 от възможен 36.000,  първенец сред бургаските кандидат-гимназисти е паралелката „Математика с английски език” в природоматематическата гимназия. В желанията на седмокласниците второто място отново отива при ПМГ и профила „Информатика с английски език”. Средният бал, нужен за прием в там е 33.071, а първият приет е с максимален бал от 34.895. Английската и немската гимназии, които са съответно на трето и четвърто място, през 2011 приемат със среден бал 33.000 и 32.626. Веднага след тях се нарежда и третата паралелка в природо-математическата гимназия, за която е нужен изпит- „биология с английски език”. Така за поредна година ПМГ прави абсолютен фурор сред подрастващите, нареждайки и трите си специалности с приемен изпит в почетната петица.

 

Според наблюдаващите училищния живот в Бургас изненади от желанията на учениците в така изнесеното класиране няма. Природоматематическата гимназия от години наред с точните науки успява да развива и перфектно обучение по езици, което я прави още по-привлекателна за подрастващите и техните родители. Освен английски език, възпитаниците на „Акад. Никола Обрешков” започват изучаване на втори чужд език в IX клас, като изборът е между немски и набиращият отново популярност руски език. Освен качественото обучение, гимназията стимулира активно възможностите за изява в различни международни състезания и олимпиади, което и носи допълнителна атрактивност. Не без гордост от ръководството на ПМГотбелязват факта, че техните ученици покриват успешно всички езикови сертификати и винаги се представят блестящо на държавните зрелостни изпити по математика.

 

От днес до 29 юни ще се проведе първият етап в записването на учениците в ПМГ- Бургас. Записването ще се извършва между 8 и 18 часа в библиотеката на елитната гимназия. Вторият етап ще започне на 4 и ще завърши на 6 юли, отново в библиотеката на ПМГ.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/27/11 14:43 http://radiomilena.com/news/?p=13399
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване