06/28/11 16:55
(http://www.klassa.bg/)

Клиентите на топлофикациите стават хипотетични

Трета седмица Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) и нейният председател Ангел Семерджиев казват едно и също – токът ще поскъпне незначително от 1 юли, парното – малко повече. Увеличението на цените на парното в цялата страна до 6 на сто се налагало, защото от 1 април не са пипани цените на отоплението, а газът поскъпва второ тримесечие.
Изненадващо регулаторът не одобри поскъпване на нощната тарифа на електроенергията, поискана от топлофикациите. Те аргументираха позицията си с факта, че в противен случай по-евтината цена на електроенергията ще накара клиентите им да се пренасочат към климатици и други електроуреди, вместо да плащат свръхсметки на монополните отоплителни дружества. По този начин реалните дружества ще се сдобият с още повече хипотетични, а не реални клиенти. Засега нещата вървят именно в тази посока.
Защото токът в цялата страна поскъпва с не повече от 2 на сто и на всеки е ясно, че ще е по-евтин от топлофикационните услуги. Перспективата, очертана от Ангел Семерджиев, че от догодина токът ще е значително по-скъп заради зелената енергия, едва ли ще накара някого да се „врече“ на „Топлофикация“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване