06/28/11 18:05
(http://www.klassa.bg/)

НЗОК ще договаря отстъпки на лекарствата с частните компании

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще може да договаря отстъпки с фармацевтичните компании за част от лекарствата, които покрива. Това предвижда проект за промяна на Наредба 10 на МЗ, който беше представен вчера от здравното министерство.
Отстъпките могат да се договарят само за медикаменти, които се плащат от здравната каса на 100% и са единствени представители от дадения вид (INN). По този начин здравната каса ще може да осигури повече лекарства за хората с парите, с които разполага. Договорите ще се сключват с притежателите на разрешенията за употреба на съответните медикаменти.
Самите отстъпки от стойността на лекарствата ще се извършват от постоянно действаща комисия към НЗОК. В нея ще влизат правоспособен юрист, магистър-фармацевт и икономист. Договорът за отстъпките ще се подписва от фирмата и управителя на НЗОК. В него ще се посочва размерът на отстъпката и формираната нова стойност на съответното лекарство, както и всякакви други условия. Според промените здравната каса ще е длъжна да отправи покана за договаряне на отстъпки до 1 септември тази година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване