06/29/11 17:20
(http://www.klassa.bg/)

Брюксел удължава с две години срока за Дунав мост 2

Проектът за Дунав мост 2 ще получи официално решение за удължаване на финансовия меморандум от Европейската комисия до няколко седмици. Това стана ясно по време на заседанието на Комитета за наблюдение на ИСПА, съобщиха от транспортното ведомство.
България и Румъния бяха изпратили искане за удължаване на меморандума.
Положителното решение на ЕК ще позволи мостът да бъде завършен с европейско финансиране въпреки огромното забавяне, допуснато през миналите години. Очаква се крайният срок, който изтече в края на 2010 г., да бъде удължен с още две години.
Досега са изпълнени 63% от строително-монтажните работи по мостовото съоръжение и са разплатени 85 млн. евро. Изградени са и 57% от прилежащата инфраструктура и са платени над 38 млн. евро. Основният проблем на изпълнителя, свързан с осигуряването на необходимите количества материал за насипи, вече е разрешен. МС разреши концесията за добив на строителни материали, изкопните работи започнаха на 24 юни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване