06/29/11 18:18
(http://www.klassa.bg/)

Минималната заплата става 270 лв.

Правителството одобри вчера повишението на минималната работна заплата от 240 на 270 лева от 1 септември и утвърди промени в Кодекса за социалното осигуряване, с които от същата дата се регламентира и повишението на вдовишките пенсии. Предложението на министрите е добавката от пенсията на починалия съпруг или съпруга да се увеличи от 20% на 26,5% за периода 1 септември 2011 - 31 декември 2012 година.
Освен това специализантите отпадат от хората, за които се определя минимален осигурителен доход. Те ще внасят осигурителни вноски върху получените от тях възнаграждения, но не по-малко от размера на минималната работна заплата. Дянков обяви, че през октомври при подготовката на бюджета за следващата година ще стане ясно кои от 54-те плащания, свързани с минималната работна заплата, ще бъдат отвързани от нея. 18-те плащания в социалната сфера обаче се очаква да останат обвързани с минималната заплата. Сред тези, които ще отпаднат, засега се споменават субсидията за политическите партии и таксата за преглед при лекар. През следващата година е възможно да има увеличение на детските надбавки.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване