07/02/11 14:00
(http://radiomilena.com/)

Въвеждат нови болнични листи

Нов болничен лист влиза в употреба  от началото на този месец. Той се състои от две части – болничен лист и декларация към него. В болничния лист ще се записва уникалният код на лекаря, който го е издал, което ще улесни проверяващите в НОИ. Целта е да се ограничат злоупотребите на граждани и фирми. Въведени са и повече възможности за вида лечение. Според новия болничен, лекарят може да предпише домашно лечение на легло или пък свободно, без право на напускане на населеното място. Ако при проверка се установи, че човек не спазва предписания му режим, докато е в болнични, той може да бъде лишен от парично обезщетение.
Втората част на болничния – декларацията, се попълва от работодателя. Изрично ще се декларира дали болният има прекъсване на осигуряването, както и какво е законоустановеното му работно време. Ще се отбелязва и дали работодателят вече е обжалвал болничния.
Старият болничен лист ще важи до края на този година, но към него или към новия вариант трябва да се попълва декларацията, информира БургасИнфо.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване