07/03/11 15:00
(http://www.klassa.bg/)

On the road

Приготвянето на багажа винаги е вълнуващо, защото предстои дълга, гореща и незабравима ваканция. Дизайнерите фантазираха за нея още преди месеци, а въображението им сътвори уникален гардероб за най-топлите и екзотични дестинации. Стилните модни предложения ще направят съдържанието на куфара ви още по-шарено.

Небрежен гардероб за дамите
Летните дни са дълги, ярки и разноцветни – такава е и актуалната за сезона рокля. Тя е изключително удобна и подходяща за всякакви поводи – разходки по плажа, екзотични експедиции и плаване с яхта. Късите панталонки пък са най-подходящият избор за следобедите, прекарани на борда. Те са в бяло или морскосиньо, в комбинация с блуза или риза с моряшко райе. Пътешествията в далечни и непознати страни изискват дълги туристически обиколки. Дизайнерите са се съобразили с това и предлагат ежедневният гардероб да се комбинира с удобни обувки. Актуалните за сезона еспадрили са с изключително високи платформи, благодарение на което предлагат необходимия за пътуването комфорт. Хитовите равни сандали са разнообразени с неочаквани декоративни детайли като например метални рингове. Задължително в куфара за лятната ваканция трябва да присъства цял бански костюм. Той е толкова актуален, че се появява в най-различни стилове. Тематиката на 60-те и 70-те години завладява дори плажното облекло, така че всички ретро препратки са позволени. Банските от две части също са на мода. Особеното при тях за тази година е, че горната и долната половина могат да се комбинират с въображение, защото цветовото съвпадение между тях съвсем не е норма. Големите чанти са повече от задължителни през ваканцията. Предназначени са за носене на забавни неща и по тази причина са нестандартни и забележими. Бижутата също са обемни и разноцветни, в ретро стил. Един от най-горещите хитове на сезона безспорно е синият цвят.

Стил за пътешественици
Синьо-бялото райе е навсякъде из мъжкия гардероб. По тази причина куфарът на мъжа за ваканцията трябва да съдържа поне един раиран елемент. Дизайнерите предлагат моряшкото райе да се пренесе и върху коланите, шаловете и вратовръзките. Смелчаците могат да разнообразят класическата комбинация от бяло и синьо с няколко нюанса на морски тонове, тъй като те са актуални през настоящия сезон. Какво е моряшката блуза без чифт бели къси панталони? Най-смелите варианти са изключително къси и са подходящи за горещите дни, докато моделите до коляното са препоръчителни за задължителната опознавателна шопинг експедиция. Цветовете варират от морскосиньо до неутралните бяло и бежово. Материята обаче е само една и е задължителна – ленът е господарят на сезона! Той завладява не само панталоните и саката, но и аксесоарите – пътните чанти и шапките. Часовниците са свежи и цветни – стрелките, циферблатът и дори каишката са в ярки, слънчеви нюанси. Многофункционалните модели дават възможност за засичане на рекордите по плуване и за измерване на пулса. Морските тонове владеят гардероба и за плажа. Банските са в небесносиньо, индигово и аквамарин, като комбинират поне два контрастни нюанса. Райето е в класическото синьо-бяло. Принтовете също завладяват мъжкия гардероб. Вечер ризата е с дълъг ръкав, който може да се носи навит до лакътя. Панталонът също задължително е дълъг, в светъл цвят. Списъкът за ваканцията няма да е пълен без поне чифт мокасини или сандали. Те са от естествени материи и се носят на бос крак.

... и още в летния брой:
Модна Одисея – антични препратки в съвременната мода
Плажна мода с аромат на кафе
Добре подготвени за слънцето с козметика за бързо реагиране
Гръцките острови – мечта за милиони туристи
Гърция и като предпочитана кинодестинация
Първият „музикален” хотел в Берлин
Фотографията е другата страст на Линда Маккартни и Денис Хопър
Мария Калас – ангелският глас на ХХ век
Живата енергия на кристалите
Юмейхо терапия възвръща хармонията между душа и тяло
Летен пътеводител за добра форма




Публикувана на 07/03/11 15:00 http://www.klassa.bg/News/Read/article/173884_On+the+road
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване