07/03/11 17:15
(http://www.klassa.bg/)

Новак Джокович спечели за първи път "Уимбълдън"

Новак Джокович (на снимката) спечели за първи път в своята кариера турнира "Уимбълдън". Той победи на финала Рафаел Надал с 3-1 сета. Така Ноле ще измести испанеца и от първото място в световната ранглиста. Сърбинът спечели първите два сета съответно с 6:4 и 6:1. Испанецът намали след успех с 6:1 в третата част. В четвъртия сет Джокович драматично надделя с 6:3 пред погледа на щастливия президент на Репу блика Сърбия Борис Тадич.
Чешката тенисистка Петра Квитова сензационно триумфира с титлата на "Уимбълдън" при жените. Поставената под номер 8 в основната схема на надпреварата Квитова се справи безпроблемно с бившия номер едно в света - рускинята Мария Шарапова с 2:0 сета (6:3, 6:4), и спечели първия в кариерата си трофей от турнир на Големия шлем. До момента най-големият успех на 21-годишната чехкиня беше класирането на полуфинал в миналогодишното издание на "Уимбълдън".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване