07/03/11 17:45
(http://www.klassa.bg/)

Станишев обвини управляващите в политическа корупция

На всички е ясно, че мнозинството се крепи върху гласовете на няколко независими депутати, които получават субсидията за сметка на партиите, в които са били. Това фактически е политическа корупция. Това заяви пред БНР вчера председателят на парламентарната група на Коалиция за България и лидер на БСП Сергей Станишев. Според него би трябвало независимите депутати, които подкрепят кабинета, да декларират, че се присъединяват към ГЕРБ.
„Политическото номадство в България не е нещо ново. В конституцията е казано, че народният представител трябва да се определи, има правото. Но това се прави потайно, за сметка на данъкоплатеца“, каза още той.
Лидерът на социалистите беше категоричен, че Конституционният съд няма как да ограничи народните представители да напускат или да не напускат по определени начини. „Проблемът е ясен. Независимите депутати получават субсидията си през ГЕРБ, но това не е въпрос на Конституционния съд, а въпрос на законодателство“, подчерта Станишев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване