07/05/11 14:34
(http://radiomilena.com/)

Благотворителна кампания в подкрепа на новооткритото “Защитено жилище” в СУПЗ – с. Бата

Спекта Ауто ООД – дилър на ТОЙОТА за гр. Бургас и региона , съвместно с Фондация “Движение на българските майки” участваха в благотворителна кампания в подкрепа на новооткритото “Защитено жилище – социална услуга в общността” в СУПЗ – с. Бата.

Майки от фондацията осигуриха средства за закупува на бойлери, осигуряващи топла вода за децата от Защитено жилище, а ръководството на Спекта Ауто се зае с отговорната задача да монтира и подготви санитарните помещения преди откриването на реконструираната сграда, в която могат да бъдат настанени 10 младежа по специална програма за социална интеграция. Тази програма има за цел да подготви, излизащите от дома младежи, след завършен 3-годишен курс за професионална подготовка, за самостоятелен старт в живота.

За целта им е осигурено лично пространство и дневен бюджет, като за тяхно улеснение се грижат социални работници, психолог и медицинско лице. В момента в Защитеното жилище живеят 8 души и повечето от тях работят и активно се интегрират в обществото.

Г-н Николай Николов – управител на Спекта Ауто ООД и г-жа Анна Сивева от Фондация „Движение на българските майки” получиха свидетелства за дарение и благодарности от ръководството на СУПЗ с. Бата.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване