07/05/11 18:15
(http://www.klassa.bg/)

До две години доходите на българите ще нараснат с близо 10%

В следващите две години доходите на българите ще се повишат с близо 10%, с което страната ни ще задмине Румъния. Тази прогноза направи финансовият министър Симеон Дянков пред bTV, отчитайки първите две години от управлението на правителството.
Очакванията му са през следващите две години от еврофондовете в страната да бъдат инвестирани около 1 млрд. лева, което да се отрази пряко на доходите на българите. Финансист номер 1 не се съгласи с данните на европейската статистическа служба, че у нас прекият нетен годишен доход се изчислява на 2230 евро, с което страната ни се нарежда на опашката в Европа. В същото време нетните доходи в Румъния надхвърлят 3700 евро. По думите му кризата е била основната причина за замразяването на доходите в България през последните две години, но изтъкна, че например в съседна Румъния средните заплати дори са били намалени с 25%.
По думите му вече сме минали през най-голямата криза и вече сме от светлата страна на тунела. Магистралите, новите музеи и новата спортна зала са неща, които ще оставим след нас, посочи още той. Сред грешките в управлението министърът изтъкна кадровите рокади.
„Мисля за втори мандат - отново като финансов министър", категоричен бе вицепремиерът.
„Напоследък Красимир Стефанов ми харесва", така Дянков коментира собственото си изказване отпреди седмици, което гласеше, че шефът на НАП може да бъде сменен, ако не изпълнява ефективно задълженията си. Финансовият министър обясни, че е доволен от „това, което виждам при обиколките си в страната“. Добри резултати според Дянков са постигнати и в Агенция „Митници“, която за полугодието отчита 13% увеличение на приходите, или с 52 млн. лв. повече от заложеното.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване