07/05/11 18:50
(http://www.klassa.bg/)

ДПС призова премиера да си подаде оставката

От ДПС призоваха вчера премиера Бойко Борисов да си подаде оставката. Заместник-председателят на парламентарната група на партията Лютви Местан заяви, че още преди година от ДПС са призовали министър-председателя да държи оставката си в джоба.
„Днес казваме: Време е не просто да я извадите, а да я подадете по конституционната процедура", заяви Местан. Според ДПС страната се нуждае не само от местни и президентски избори, но и от предсрочен парламентарен вот, за да има правителство, „което да я извади от кризата“.
„Истински се радвам, че в БСП и ДПС искат оставката ни, защото това отговаря на всички пускани от тях твърдения за водене на задкулисни преговори“, коментира пред „Фокус“ Бойко Борисов.
Депутатът Христо Бисеров пък заяви, че правителството не изпълнява конституционните си задължения по отношение на правата, свободите, правото на достатъчен и почтен доход, правото на образование и здравеопазване.
„Българското правителство, избрано по българската конституция, не е в състояние да осъществява своите правомощия и да реализира своите задължения“, каза още Христо Бисеров.
Тази позиция е оценката на ДПС за изтеклите две години от мандата на правителството. Ръководството на партията е разгледало и въпроса за позиция по закона за евтаназията. Решението е да не се взема партийна позиция и всеки депутат да изрази своята позиция.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване