07/05/11 17:55
(http://www.klassa.bg/)

Кабинетите на България и Израел заседават съвместно

Първото по рода си съвместно заседание на правителствата на България и Израел ще се проведе днес и утре в София под председателството на премиерите на двете страни - Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху. Това съобщи вчера говорителят на външно министерство Весела Чернева.
Подобни заседания Израел вече е провеждал с Италия и Германия, но е прецедент на Балканите.
От българска страна в него ще вземат участие вътрешният министър Цветан Цветанов, финансовият министър Симеон Дянков, външният министър Николай Младенов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, транспортният министър Ивайло Московски, регионалният министър Росен Плевнелиев и земеделският министър Мирослав Найденов. От израелска страна ще участват министрите на финансите, на телекомуникациите, на жилищното обезпечаване и строителството, на гражданската отбрана. Очаква се по време на съвместната среща да бъдат подписани три споразумения. Първото е за сътрудничество във военната област и преди всичко ще засегне областта на военнопромишления комплекс. Второто е допълнителен протокол за промяна в договора за насърчаване на инвестициите, така че да приведе съществуващата законодателна база в тази област съобразно изискванията на ЕС. А третото е сътрудничество в областта на науката и изследователската дейност в частния сектор.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване