07/05/11 16:46
(http://www.klassa.bg/)

Кадафи бил готов да се оттегли срещу закрила

Либийският лидер Муамар Кадафи „изпраща сигнали“, че е готов да се оттегли, ако получи гаранции за сигурност, съобщи в. „Комерсант“, позовавайки се на неназован руски източник.
Това бе обявено ден след като руски представители се срещнаха с шефа на НАТО Андерс Фог Расмусен и южноафриканския президент Джейкъб Зума, за да обсъдят начините за изход от либийската криза. Правителството в Триполи отрече да се водят преговори за предаването на властта на полковника, съобщи Ройтерс. „Кадафи е исторически символ и либийците ще дадат живота си, за да го защитят. Неговата съдба не е предмет на обсъждане и това е наша принципна позиция“, каза говорителят на правителството Муса Ибрахим.
Либийските власти обявиха, че са хванали две лодки, пренасящи оръжие от Катар за бунтовниците, съобщи „Ал Джазира“. В пратката е имало 100 автомата, изработени в Белгия, и боеприпаси. В същото време френският министър на отбраната Жерар Лонге изключи по-нататъшни доставки на оръжия за либийските бунтовници с парашути, тъй като „те вече не са необходими“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване