07/05/11 17:57
(http://www.klassa.bg/)

Лирата укрепи позиции пред конкурентите

Британската лира засили позициите си пред еврото и долара, след като доклад показа, че секторът на услугите на Острова се развива с по-добри темпове от предвиденото в прогнозите на икономистите през юни. Това тушира притесненията за възстановяване, съобщи „Блумбърг“. Паундът напредна срещу 15 от 16-те си основни конкурента, като най-много спечели срещу йената. Корейският вон от своя страна отслаби позициите си, прекратявайки петдневния възход. Това се случи заради спекулациите, че вносителите купуват долари. Щатската валута напредна срещу повечето от основните си конкуренти след слуховете, че опитите на Китай да удържи инфлацията ще охладят ръста и ще потиснат търсенето на по-рискови активи. Еврото отстъпи за първи път от седем дни срещу зелените пари, след като Moody’s Investors Service казаха, че превръщанията на гръцки облигации от страна на банките в нови ценни книжа може да доведат до обезценяване.
Фокусът на пазара в този момент е насочен най-вече към положителните данни и резултатите ще бъдат в подкрепа на лирата, коментира Крис Сайклуна, ръководител на икономическите изследвания в Daiwa Capital Markets Europe в Лондон.
Паундът напредна с 0.7% до 89.80 пенса за евро, като за първи път през последните 3 дни се търгуваше на нива, по-добри от 90 пенита. Валутата на Острова спечели и 0.1% до 1.6099 долара в трети пореден ден на възход. Вонът отслабна с 0.3% до 1066.15 за долар, след като преди беше докоснал равнище от 1062.65 вона, най-силното му ниво след август 2008 г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване