07/06/11 17:34
(http://www.klassa.bg/)

НС отхвърли предложението за Държавна агенция за разузнаване

Едва 16 народни представители от Синята коалиция и „Атака“ подкрепиха вчера на първо четене проект, предвиждащ да се обединят Националната разузнавателна служба и служба "Военна информация" в Държавна агенция за разузнаване, която да е на подчинение на министър-председателя. Законопроектът е на депутатите от Синята коалиция Иван Костов и Димо Гяуров. „За“ гласуваха 16 депутати, а 33 се въздържаха. Коалиция за България беше "против", ДПС се въздържаха, а част от депутатите на ГЕРБ гласуваха "против", част - "въздържал се". При дебатите Владимир Тошев от ГЕРБ посочи, че те няма да подкрепят законопроекта, защото не му е дошло времето. Според Тошев важно е да има законодателство, което да урежда дейността на разузнаването, но дебатът трябва да бъде финализиран в пленарна зала, а не да започва в нея.
Не е необходимо сливането на двете разузнавателни служби - гражданската и военната, заяви Ангел Найденов от името на Коалиция за България . Лидерът на „Атака“ пък попита защо разузнавателните служби мълчат за това, че България е най-застрашената държава от кризата в Гърция.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване