07/07/11 13:52
(http://radiomilena.com/)

120 ретро автомобила шестват в Бургас

Рекорден брой ретро автомобили и класически мотоциклети – 120, ще шестват в Бургас тази събота /9 юли/ по време на 4-тия Ретро парад. Само за сравнение през миналата година те са били около 90.

Организатори на инициативата и този път са Община Бургас и Сдружение Бургаски авто-мото клуб „Ретро”.

Парадът ще бъде открит от 10.00 часа по традиция пред Пантеона в Морската градина на Бургас. Награждаването е предвидено за 14.00 часа, а шествието е с начален час – 15.00 ч. Маршрутът на парада е бул. “Димитър Димов” – бул. “Булаир” – ул. “Цар Петър” – ул. “Христо Ботев” – ул. “Сан Стефано” – ул. “Константин Величков” – бул. “Димитър Димов” – кв. Сарафово.

Тази година Ретро парада е с международно участие от Турция и Италия. За първи път на него ще бъде представен Кабриолет Джейсън от 1975 г. В света има произведени само 262 такива автомобила /световният шампион от Формила 1 Джейсън Бътън е кръстен на тази кола/. Други класически автомобили, които ще участват в авто шествието за първи път са Фиат Кабриолет от 1925 г. и Фиат от 1919 г.

Автомобилите ще бъдат разделени през 10 години в няколко категории, започващи от 1910-1920 г. до 1980 г.

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване