07/07/11 18:13
(http://www.klassa.bg/)

Сидеров се ядоса след среща на Уорлик с депутати

Ако парламентът не реагира на вмешателството от посланика на САЩ, ще докаже, че не е парламент, а събрание на аборигени. Това заяви вчера в кулоарите лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Според него, на среща между посланик Джеймс Уорлик и 10 от независимите депутати, дипломатът е дал насоки каква нова парламентарна група да се създаде. В тази връзка Сидеров поиска в пленарна зала председателката Цецка Цачева да инициира декларация, в която депутатите да изразят „категорично несъгласие за намесата на американския посланик в българския политически живот”, но искането му беше отхвърлено.
Посланикът на САЩ разговаря с независимите депутати повече от час. След срещата Димитър Чукарски, един от напусналите РЗС, оповести: „Ние, следвайки волята на нашите избиратели, трябва да им предложим един политически проект, който да отразява по категоричен начин сериозното поведение в България”. Пред медиите Чукарски уточни, че става дума за десноцентристка партия, чието мото ще бъде „България на гражданите и регионите”.
Тримата отцепници от „Атака” отрекоха да са част от проекта, а напусналите ДПС Касим Дал и Корман Исмаилов запазиха мълчание.
На кратък брифинг посланик Уорлик обяви, че се възхищава от тези народни представители и от смелостта им да се отделят от предишните си групи. По думите му, „всеки един от тях ме увери, че изпълнява ангажимента си да служи на народа и гласуват по съвест”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване