07/09/11 06:59
(http://radiomilena.com/)

България приключи участието си в Световната лига по волейбол

Волейболният ни тим завърши на пето място в Световната волейболна лига 2011.
Вчера България победи Италия с 3:0 гейма, но  в другия мач от групата Полша се наложи с 3:2 над Аржентина и така ни изпревари в крайното класиране. Така България остана на третото място в групата с актив от 4 точки, докато аржентинците са първи със 7, а поляците завършват втори с 4 точки, но са пред България заради повечето си победи.
В срещата с Италия , националите взеха първата и втората част с еднакъв резултат 25:22, а триумфираха в третата с 25:21.
Първият гейм започна с предимство за България, но италианците бързо се върнаха в гейма. В крайна сметка отборът на Радостин Стойчев успя да триумфира с 25:22.
Вторият гейм отново започна силно за България. Отборът на Радостин Стойчев натрупа аванс от 6 точки срещу Италия. Но след силна игра на опонентите ни, те изравниха резултата по средата на гейма. В крайна сметка България спечели гейма с 25:22.
В третия гейм националите започнаха уверено. Те владееха инициативата и не изпуснаха водачеството. България спечели гейм с 25:21, а с това и мача.
Българският национален отбор по волейбол не успя да се класира на Ѕ-финалите в Гданск, след като домакините от Полша получиха огромен подарък от японския съдия Осаму Сакайде и спечелиха решителния си мач с Аржентина с 3:2 гейма (18:25, 25:22, 25:20, 24:26, 15:13). Волейболният ни тим завърши на пето място в Световната волейболна лига 2011.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване