07/10/11 19:02
(http://www.klassa.bg/)

Героите от САЩ '94 се обявиха срещу трудовите ограничения за българи

Христо Стоичков и отборът, който спечели бронзовите медали на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 г., застанаха вчера зад кампанията срещу ограниченията за български работници в ЕС. „Нито за момент не се поколебах да застана зад тази кампания. Като гледам какви държави са против нас, всичките сме ги били и те трябва да се съобразяват малко с нас”, каза Христо Стоичков.
В тази връзка четвъртите в света ще напишат писмо, което ще бъде представено на всички държави - членки на ЕС.
„Няма да се откажа. Това е моментът да кажем един път завинаги, че България трябва да бъде там, където е нейното място. Можете ли да си представите един Христо Стоичков, един Андрий Шевченко, един Павел Недвед, които сме печелили златни топки, да не играем футбол зад граница“, допълни Стоичков.
Той заяви, че „златните момчета“ от лудото американско лято застават зад инициативата и няма да се откажат, тъй като са показали на целия свят, че една малка държава може да стигне много напред.
Държавите от ЕС имат правото едностранно да налагат ограничение на българи и румънци за достъп до трудовите си пазари до 31 декември 2013 година. Към момента ограничения все още налагат 10 държави.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване