07/10/11 18:07
(http://www.klassa.bg/)

Няма сериозни нарушения при обслужването на багажа на летище София

Няма сериозни нарушения при обслужването на багажа на летище София - това сочат данни от проверката, назначена по сигнал на евродепутата Антония Първанова, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията вчера. Въпреки това специалната комисия, извършила проверката, не изключва вероятността за незаконен достъп до багажите на пътниците.
В последните няколко месеца в ръководството на отдел "Перонно обслужване" са извършвани чести промени, което оказва влияние по отношение непознаването на обслужващия състав и стила и методите на ръководство, сочи проверката. Екипите на перона обработват десетки тонове багаж, затова е възможно да има и нерегламентиран достъп до куфарите. Комисията е открила и конструктивни недостатъци на багажната лентова система, която доставя чантите до зоната за сортиране, и това е причина за нанасяне на повреди. Според данните от началото на годината на летището са обслужени 840 400 хил. пътници с приблизително 1 250 000 единици багаж. Има рекламации за изгубени 2483 багажа, от които за 127 все още продължава издирването в регламентирания срок. Констатираните повреди (на колани, колелца, дръжки) са 570, а 10 са постъпилите жалби за липси и нерегламентирани посегателства. Тези данни не надхвърлят средно приетите норми за подобни случаи в международната практика (3-6 багажа на 1000), посочват от министерството.
Летище София е под наблюдение и обект на разследване от европейски институции. Заблуждава се всеки, който смята, че случаят е приключил и всичко продължава по старому, заяви Антония Първанова пред bTV вчера по повод на приключилата проверка.
Четири оператора обработват багажа на летище София и по тази причина не може да се посочи единствен виновник за констатираните нарушения, пише в доклада от проверката. По конкретната жалба на Антония Първанова работи „Гранична полиция“ и след приключване на разследването резултатите ще й бъдат съобщени лично.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване