07/10/11 18:02
(http://www.klassa.bg/)

Приходите от голф туризъм в България могат да достигнат 60 млн. лв.

Ако голф игрищата се използват на 70% от капацитета си, за около 3 години те могат да реализират около 60 млн. лв. приходи. Това стана ясно на пресконференция на президента и генералния мениджър на Международната голф асоциация на туроператорите (IAGTO) Питър Уолтън и Карлтън Каругати. Към момента капацитетът на голф игрищата се използва само на 15-20%, коментира от своя страна Николай Станев от БГА. Въпреки това обаче той допълни, че е оптимист, тъй като през 2009 г. са били използвани само 5-10% от капацитета на голф игрищата. Според Уотсън въпреки тези факти България има потенциала да се превърне в център на голфа за Югоизточна Европа. Той е на мнение, че страната ни е голф дестинация с големи перспективи, а голфът може да промени цялостната визия на България като туристическа дестинация. По неговите думи в света има 50 млн. играчи на голф, които контактуват с туроператорите и 80% от тях са готови да прекарат голф-ваканция в България. "Голф туристите са платежоспособни туристи. Те избират 5-звездни хотели и остават за по-дълго, тъй като играта на голф изисква време", обясни той.
В тази връзка президентът на Международната голф асоциация на туроператорите призова правителството да помогне за развитието на сектора, като заложи солидни пари в бюджета си за промотиране на родните голф игрища по света. Представителите на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ги увериха, че това ще стане и голфът ще бъде включен в годишния план за подпомагане на специализираните форми на туризъм в страната.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване