07/10/11 18:04
(http://www.klassa.bg/)

С 30 млн. лв. превръщат военния аеропорт в Балчик в граждански

Близо 30 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонта на военното летище в Балчик, става ясно от стенограмата на последното правителствено заседание. След рехабилитацията то ще бъде превърнато в гражданско, като се предвижда да поеме част от чартърните полети към Северното Черноморие по време на летния туристически сезон. От стенограмата става ясно още, че пари за реконструкцията ще бъдат осигурени от националния бюджет, а след като бъде завършен ремонтът, ще бъде открита и процедура за отдаването на порта на концесия. Против държавната инвестиция се е обявил Владислав Горанов, заместник-министър на финансите. Неговото предложение е било летището да се даде на концесия и концесионерът да направи нужните вложения за развитието му.
С решение на правителството летището край Балчик се прехвърля за стопанисване от Министерството на отбраната към министерството на транспорта, а заповедта ще е в сила до отдаването му на концесия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване