07/12/11 19:16
(http://www.klassa.bg/)

ДПС внася вот на недоверие срещу Цветан Цветанов

ДПС, СДС и БСП обявиха вчера старт на консултации за нов вот на недоверие на правителството. Този път той ще бъде в сферата на сигурността. Това стана ясно след поредица от пресконференции на ръководствата на трите партии. Евентуалният вот на недоверие срещу кабинета „Борисов“ се очаква да бъде внесен от партията на Ахмед Доган. „ДПС има готовност да предложи вот на недоверие на Министерския съвет заради провала на политиката в сферата на вътрешната сигурност и обществения ред, полицейщината и нарушаването на фундаментални човешки права и отлагането за неопределено време на влизането на България в Шенген“, съобщи вчера зам.-председателят на партията Лютви Местан. От парламентарната група на ДПС обявиха, че имат готовност да представят на другите партии проект на мотиви.
„Според нас е целесъобразно вотът да бъде внесен до средата на следващата седмица и да бъде разискван до края на следващата седмица или в началото на по-следващата седмица“, допълни Лютви Местан.
„Ръководството на СДС е "за" подкрепа на вот на недоверие към кабинета в сектора на сигурността“, каза лидерът на сините Мартин Димитров. Той беше категоричен, че заради демократичните традиции в партията те първо ще обсъдят възможността на заседание на националния съвет. Според Димитров Цветан Цветанов не може да бъде едновременно ръководител на щаба на ГЕРБ и вътрешен министър и го посъветва да си вземе отпуска до изборите. ДСБ са на същото мнение.
„Не изключваме следващият вот да е за цялостна политика, но е възможно и да е фокусиран върху темата за сигурността“, заяви вчера зам.-председателят на парламентарната група на Коалиция за България Ангел Найденов. Според Найденов причини могат да са спрените реформи в сектора на сигурността и отсъствието на реформи в МВР.
„Опозицията внася вот на недоверие срещу правителството заради сектор "Сигурност", защото това е най-силният сектор“, каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов пред журналисти по повод на готвения вот на недоверие. Той заяви, че секторните политики на ГЕРБ са ясни и ако в началото в някои ресори е имало неуспехи, то това е поправено.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване