07/12/11 14:55
(http://www.cross-bg.net/)

Европейската банка за възстановяване и развитие отпусна още 8 млн. евро кредитиране на енергийно-ефективни проекти за домакинствата

  София /КРОСС/ Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) увеличава достъпа до финансиране на физически лица като отпуска 8 млн. евро на Райфайзенбанк (България) за кредитиране на енергийно-ефективни проекти за домакинствата. Финансирането е част от новата Програма за кредитиране на енергийната ефективност в дома ("Програмата") в размер на 40 млн. евро, която наскоро бе одобрена от борда на директорите на ЕБВР. Първата част на тази Програма, стартирала през 2005 г. е първият структуриран инструмент, насочен към разрешаване на проблема със загубата на енергия в домакинствата, който използва кредитирането на индивидуални клиенти, за да финансира подобрението на ефективността и допринася за развитието на предлагането в тази сфера чрез въвеждането на стриктни критерии за избор на енергийно-ефективно оборудване. Новата кредитна линия се базира на успеха на първата Програма и ще продължи добрите работни практики, постигнати заедно с банките, които участваха в нея, като по-специално ще се фокусира върху все още неразвити области - по-комплексното подобрение на сградите чрез етажните собствености. Средствата по кредитната линия на ЕБВР ще бъдат допълнени с безвъзмездно финансиране от Международния фонд Козлодуй.
Източник: Информационна агенция КРОСС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване