07/12/11 18:03
(http://www.klassa.bg/)

Отложиха делото срещу Строс-Кан за август

Нюйоркските прокурори и адвокатите на защитата се договориха в понеделник да отложат за 1 август следващото явяване в съда на бившия шеф на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан, разследван в САЩ за сексуално посегателство. Мотивът е да се даде повече време на двете страни в процеса, съобщи Ройтерс.
Отлагането на явяването в съда, насрочено първоначално за 18 юли, обаче още повече намалява шансовете на финансиста да се завърне в предизборната кампания във Франция – вариант, който бе обсъждан, след като стана ясно, че обвинителката му – 32-годишната камериерка – е излъгала в показанията си. Днес е крайният срок за обявяване на кандидатурите на френската Социалистическа партия за президентските избори догодина. По-рано вчера адвокатите на Строс-Кан започнаха съдебно производство срещу Тристан Банон – френската писателка, която подаде жалба срещу бившия шеф на МВФ за опит за изнасилване през 2003 г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване