07/12/11 18:17
(http://www.cross-bg.net/)

ПП "Другата България" : Няма по рестриктивна Конституция в Европа от нашата, която забранява на българите с двойно гражданство да избират и бъдат избирани

София /КРОСС/ ПП "Другата България" в съобщение, изпратена до медиите, изразяват своята позиция относно годишнината от приемането на Конституцията на Република България. "Днес се навършват 20 години от гласуването на Основния закон на нацията ни! И ако ние от ПП "Другата България" лелеем за модернизиране на българския парламентаризъм, за истински парламентарен контрол и усъвършенстване гаранциите на институциите, защитаващи правата и свободите на гражданите, трябва да бъдем честни и да заявим, че за друга Конституция и за "друга България" лелееха и продължават да лелеят нашите емигранти! И преди и сега - през всичките тези 20 години! Защото Конституцията от 1991 г. не потвърди избора на българите на ползу роду! Не потвърди обаче избора за индивидуални свободи и политическа демокрация! Вярно е, че с тази Конституция ни приеха в НАТО и в ЕС, но ние изстрадахме всички най-тежки моменти на изострени обществени полемики.
Източник: Информационна агенция КРОСС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване