07/13/11 15:42
(http://www.klassa.bg/)

Арсен Венгер: "Манчестър Сити" нарушава финансовия феърплей

Мениджърът на „Арсенал“ Арсен Венгер смята, че спонсорският договор на „Манчестър Сити“ с "Итихад Еърлайнс" не е по правилата на финансовия феърплей.
"Гражданите" ще получат рекордните 400 милиона паунда от арабската компания, чието седалище е в Абу Даби - родното място на собственика на тима шейх Мансур. Срещу космическата сума „Манчестър Сити“ ще преименува своя стадион, който вече ще носи името на мощната арабска компания в следващите 10 години. "Манчестър Сити“ е член на европейската клубна асоциация и клубът работи активно по отношение на финансовия феърплей", заяви говорител на "гражданите".
Арсен Венгер обаче постави под съмнение валидността на финансовия феърплей, след като "гражданите" са получили разрешение да преговарят за такъв тип договори.
"Това поставя под въпрос валидността на финансовия феърплей. „Сити“ ни отправя послание, че може да прави каквото поиска. Валидността на финансовия феърплей е поставена на карта", сподели специалистът.
"Ако финансовият феърплей има някаква тежест, то спонсорските договори трябва да се регулират от пазарната цена. Не може сумата да бъде удвоена, утроена или учетворена", допълни Венгер. "Ако правилата бъдат въведени, те трябва да се спазват и да се уважават. Президентът на УЕФА Мишел Платини е решен да го направи", продължи мениджърът на „артилеристите“.
"Той не е глупав и знае, че ще има клубове, които ще потърсят вратички, за да се измъкнат от правилата", завърши наставникът на „Арсенал“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване