07/13/11 09:07
(http://radiomilena.com/)

Кметът Николов провери строителството на МБАЛ с медицински център в „Меден рудник”

Кметът на Бургас Димитър Николов провери как върви строителството на новата МБАЛ с медицински център в к-с „Меден рудник”. Придружи го заместникът му д-р Лорис Мануелян.
„Гордея се, че докато другите български градове закриват и продават болници, в Бургас се строи нова”, каза кметът, след като се увери, че сградите са в почти завършен вид.
Болницата и медицинският център вече щяха да работят, ако не бяха съдебните дела, заведени срещу Община Бургас. Тогава се наложи кметът Николов лично да се явява в съда, за да защити проекта. Организирана беше и подписка, с която близо 20 000 жители на комплекса подкрепиха инвестиционното намерение.
След всички перипетии строителството тръгна, макар и със забавяне, и върви към своя финал. Чрез публично-частно партньорство са построени Многопрофилна болница /9 декара/ с медицински център /5 декара/ – две сгради с топла връзка между тях. Община Бургас предостави свой терен, а инвеститорът „МБАЛ д-р Пенкови“ ООД построи сградите.
„Така успяхме безплатно да се сдобием с чисто нов медицински център – модерен и просторен. За сравнение старият все още се помещава във вход на блок”, добави кметът Николов.
В началото на октомври тази година ще започне зареждането на общинския медицински център с най-съвременна техника, мебели и всички необходими консумативи. В него ще има помещения за физиотерапия, рентгеново отделение, лаборатории и др. Реално той и многопрофилната болница могат да заработят заедно през пролетта на следващата година.
Така ще бъдат решени проблемите с неравномерното разпределение на болничната помощ в най-населения жилищен комплекс на Бургас и ще стане възможно съчетаването на диагностика с лечение.
Целият район около медицинския комплекс ще бъде облагороден. Днес кметът разпореди да се търсят възможности за осигуряване на допълнителни паркоместа, извън предвидените по проекта.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване