07/13/11 09:16
(http://radiomilena.com/)

Лятна кампания срещу трафика на хора, Бургас 2011 г.

Местната комисия за борба с трафика на хора, Бургас планира провеждането на лятна информационна кампания 2011 срещу трафика на хора сред младежите и по-широката общественост на града.
Бургас и района на Черноморието са рискови по отношение на трафика на хора, особено през летния сезон, поради което Националната комисия за борба с трафика на хора финансира провеждането на лятна кампания с широк кръг събития в града.
Кампанията ще включва събития на открито – театрални скечове, раздаване на информационни материали, включването на хората от улицата в рисуване със спрей.
Събитието, с което ще се открие кампанията и на което каним представителите на медиите в града, ще бъде на 14.07.2011 г. от 17.00 часа пред Летния театър и ще включва изработването на голямо /2 на 5 м / пано от художници, рисуващи със спрей по темата трафик на хора, което да предупреждава и заостря  вниманието на младите хора на Бургас за рискът от попадане в ситуация на трафик.
Още от обяд на този ден ще започне изработването на паното, което до 17.00 часа ще бъде почти в готов вид. На събитието ще присъстват Й.Ананиева и д-р Л.Мануелян – зам.кметове на Община Бургас, както и Антоанета Василева – Секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора.
Доброволците на Местната комисия ще раздават информационни материали, ще разговорят с гражданите, ще представят музикални изпълнения на открито, привличайки вниманието на по-широк кръг хора към проблема.

Художественото пано ще бъде и ще остане до края на летния сезон, заедно с посланията на всички хора, ангажирани с проблема, написани или нарисувани върху по-малки платна,съобщи Росица Янева, секретар на МКБТХ.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване