07/13/11 14:45
(http://radiomilena.com/)

Правителството отпусна 30 000 лв. за храма в с. Порой

Днес правителството на Р България прие Постановление за предоставяне на допълнителни средства за довършителни строителни дейности на храм „Свети Димитър” в поморийското село Порой. Сумата е от 30 000 лева.

През изминалата седмица вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков посети античната Куполната гробница в Поморие по покана на народния представител от ПП ГЕРБ Иван Алексиев. Тогава депутатът отново разговаря с министър Дянков за нуждата от средства за доизграждането на черквата. Днес Симеон Дянков се срещна в Народното събрание с групата на народните представители от Бургаска област и съобщи, че решението за 30 000 лева вече е гласувано.

„С тази сума помощта от това правителство вече става 35 000 лв. С колегите ми народни представители от региона и с директора на НИМ Божидар Димитров усилено работихме в посока довършване на храма в Порой, тъй като хората от църковното настоятелство ни споделиха, че искат да открият черквата през октомври, когато се почита Свети Димитър. Смятам, че тази година, с подкрепата на нашето правителство, това ще стане, въпреки че църквата се строи вече повече от осем години”, коментира Иван Алексиев.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване