07/13/11 21:45
(http://e-vestnik.bg/)

Убиецът хотел “Берлин” и българските идиоти

Басейните не убиват сами. Убиват безотговорните им стопани. Снимка: сайт на хотел “Берлин”

Трудно може да се даде някакво смислено обяснение на това, което се случи в басейна на четиризвездния хотел „Берлин” на Златните пясъци. Системата за източване на водата засмукала 13-годишното германско момиче Сара, дошла на почивка с баща си. Аспираторът на басейна нямал решетка, или тя нещо била повредена, и тръбата засмукала дете на 13 години, залепила го на дъното с крайници в тръбата. Четирима мъже (вероятно след дъжд качулка) се мъчили да го отлепят от смучещата с огромна тяга тръба. Детето се удавило.

Това се случва във вътрешен басейн на голям хотел, пред очите на някакви спасители. Бащата бил на плажа, оставил спокойно детето си в закрития басейн – уж на сигурно, дори няма опасност да изгори на слънце. Дълбочината е 1,50 най-много, има хора, изглежда прекрасно.

Но българският зъл гений е способен на всичко. Това не е нещастен случай, а резултат от местния идиотизъм. По първи впечатления хора от водно спасяване във Варна са видели, че тягата, с която смуче аспираторът е ненормално голяма. Със сигурност някой е пуснал помпата на пълна мощност, при пълен с хора басейн. Детето имало такива кръвонасядания и наранявания по седалището от засмукването, че лекарите не могли отначало да разберат момче ли е или момиче. Но не е само това - диаметърът на тръбата заради икономии бил по-малък, поради което силата на засмукването е много по-голяма – това са първи впечатления на познавач, присъствал на огледа. Ама те не ги казват официално. Сега някаква комисия ще лъже няколко месеца, докато излезе със заключение, че виновни няма.

Външният бъсейн и храбрите спасители. Снимка: сайт на хотел “Берлин”

А то няма как да няма. Няма такъв басейн, който да засмуква хора под водата и да ги дави. Няма такива експерти, които да разрешат употребата на такова идиотско съоръжение.
Басейнът не е лицензиран за този сезон, казал шефът на водното спасяване. Тоест други идиоти са оставили басейн да работи без проверка и разрешително. След случая се оказа, че във Варна и курортните комплекси има над 220 басейна, а само 56 от тях имат официално разрешение за работа. Цяла верига от идиоти.

Бащата на момиченцето със сигурност проклина България и себе си, че е решил да дойде тук на почивка. За нещастие миналата година загубил жена си, тази - детето си. Не в морето, където всичко може да се случи, ами в безопасния басейн на хотела, пред очите на куп хора.
Това, което се е случило в хотел “Берлин” на Златните пясъци, със сигурност ще обиколи западната преса и ще даде още едно доказателство на света, че България е опасна страна, а българите - мърлячи и убийци.
Какъв трябва да си да пуснеш хора в такъв басейн с отвор за изпомпване без решетка (или със счупена – още не може да се разбере), да им пуснеш яко и помпата?
Оказва, се че по нашите курорти идиоти колкото искаш.

По нищо не личи, че този басейн е смъртоносен. Снимка: сайт на хотела

Преди няколко години заснет с телефон кадър обиколи света - как български охранител, в присъствието на полицай, скача на главата на пребит на земята шведски турист, който после почина (виж тук).
Пак преди време финландска студентка умря, след като я удари ток във ваната на фамилно хотелче в Стара планина - собственикът сам си монтирал бойлера, нали у нас всеки разбира от всичко.
Неотдавна пък кучета ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване