07/13/11 15:57
(http://www.klassa.bg/)

Холандци ни строят нов национален стадион за 100 млн. евро

Холандските инвеститори, които стопанисват стадион „Амстердам Арена“, на който играе домакинските си двубои колосът „Аякс“, официално обявиха своето желание да се заемат със строежа на новия Национален стадион в България. На специална пресконференция изпълнителният директор на „Амстердам Арена“ Хенк Маркеринк разкри на министъра на спорта Свилен Нейков идеите си за новото съоръжение.
Изграждането на стадиона ще излезе около 100 млн. евро, като за направата на едно седящо място ще са нужни между 3 и 4 хиляди евро. Новото съоръжение ще бъде построено в Божурище или във Враждебна, а капацитетът му ще бъде от 50 000 места, за да може да приема финали от турнири на УЕФА. За строежа му ще са необходими две години и половина.
Освен с построяването на стадиона, холандците са готови да се заемат и с неговото управление. Те ще разчитат на доброто си име, което са изградили, след като превърнаха "Амстердам Арена" в най-печелившия стадион в света.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване