07/17/11 17:58
(http://www.klassa.bg/)

ВМРО предлага майките да не връщат обезщетенията

Майките, които са получавали обезщетения за гледане на дете, а в същото време тяхната рожба е посещавала детска ясла, да не връщат взетите пари. Това предложи вчера на кръгла маса женската организация на ВМРО. Тяхната идея е да не се връщат сумите, взети в периода до края на 2010 г. В официална декларация, която жените от ВМРО ще изпратят до Народното събрание и до министър-председателя Бойко Борисов, те ще предложат изискването да се връщат обезщетенията да се отнася за майките, получавали пари след 1 януари 2011 година. Проблемът, който от доста време се коментира, се появи в средата на миналата година, когато НОИ потърси от 6760 семейства, взели обезщетения за гледане на дете, към 6.5 млн. лв.
Жените в партията предлагат още общият стаж, необходим за получаване на майчинство, да бъде една година, а за да се стимулира раждаемостта - да се дава субсидия при раждане в размер на 3 минимални работни заплати. Майчинството за близнаци да се отпуска за дете, а не за раждане, многодетните родители с 3 или повече деца да се пенсионират с 10 години по-рано от общото пенсиониране, ако имат минимален осигурителен стаж от 20 години, са част от другите им идеи. Освен това от организацията ще настояват детските надбавки да станат 30 % от минималната работа заплата и да се премахне доходната граница за получаването им, а да няма дискриминация.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване